2014

Buche F., Davidou S., Verte F., Rouille J., Potus J., Nicolas J., and Pommet M. (2014) Influence of oxygen content of kneading atmosphere on oxygen uptake and relaxation index of bread dough with various additives. Journal of Cereal Science, 60(2): 282-288.

Cui Z., Coletta C., Dazzi A., Lefrançois P., Gervais M., Néron S., and Remita S. (2014) Radiolytic method as a novel approach for the synthesis of nanostructured conducting polypirrole. Langmuir, 30, 14086-14094.

Boussard A., Potus J., and Nicolas J. (2014) Les oxylipides : marqueurs de l’état oxydatif de la pâte au cours du pétrissage ? Industries des Céréales, 190, 21-23.

Maillard M-N., Delchier N., Billaud C., Bosc V., Vallier M-J., and Dufour C. (2014) Do natural antioxidants protect food lipids in gelled emulsions throughout their life cycle? 12th Euro fed Lipid Congress, 14-17 sept 2014, Montpellier, France. (Conférence)

Nguyen N., Fargues C., Guiga W., Bouix M., and Lameloise M.-L. (2014) Détoxification d’hydrolysats lignocellulosiques par nanofiltration couplée à la diafiltration. Mempro V – 9-11 avril 2014, Toulouse, France.

Néron S., Duquenne E., Potus J., and Nicolas J. (2014). Utilisation des lipases en panification : effets biochimiques et interfaciaux. Colloque Enzinov, 27-28 oct 2014, Romainville, France (Communication orale et poster).

Rakotozafy L., Voulzy M., Taconnat G., Louarme L., Potus J., Cordella C.B.Y. (2014). Analyses biochimiques en vue d’évaluer la qualité des miels. 2èmes Journées de la Recherche apicole, Paris, 5-6 fév 2014. Poster.

Boussard A., Brandicourt S., Nicolas J., Riquet A-M. (2014) Use of ESR and HPLC to identify and quantify free radicals generated during the anaerobic reaction catalyzed by LOX. 12th Euro fed Lipid Congress, 14-17 sept 2014, Montpellier, France. Poster. 

Delchier N., Billaud C., Bosc V., Maillard M-N. (2014). Chemical stabilization of food lipids with natural antioxidants in gelled emulsions. 12th Euro fed Lipid Congress, 14-17 sept 2014, Montpellier, France. Poster.

Garcia R., Billaud C., Boussard A., Bertrand L., and Rakotozafy L. (2014) Impact des enzymes d’oxydation sur la qualité de produits alimentaires d’origine végétale. Colloque Enzinov, 27-28 oct 2014, Romainville, France. Poster.